Instagram Çevrimiçi Kapatma

Instagram Çevrimiçi Kapatma

Son zamanlarda oldukça popüler olan Instagram hesapları pek çok kişinin gelir kaynağı haline gelirken aynı zamanda eğlenceli bir zaman geçirme aracı olarak kullanılmaya başlandı. Günümüze en popüler seçeneklerden birisi olurken aynı zamanda pek çok özelliği ile de kullanıcıların dikkatini çekiyor. Üzerinde yer alan özellikleri ile birlikte ek olarak pek çok yeni özellik sistem üzerinde yerini almaya başladı.

Bu duruma karşı pek çok kullanıcı tarafından son görülme özelliği için çeşitli eleştiriler oluşturuldu. Çoğu kişi tarafından memnun edici bir özellik olarak kabul edilirken pek çok kişi bu özelliğin gereksiz olduğunu veya olmaması gerektiğini ifade etti. Bu duruma karşı pek çok kullanıcı tarafından araştırılan ilk konu Instagram çevrimiçi kapatma konusu olarak gündeme gelmekte.

Instagram Son Görülme Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Instagram son görülme özelliği pek çok kişinin çevrimiçi olduğu anlarda ve aktif olup olmadığını bildirmek amacıyla tercih edilen bir özellik olarak karşımıza çıkar. Mesajlaşma gerçekleşen kişi ile birlikte çevrimiçi olup olmadığı bildirimi verilmektedir. Bütün profiller üzerinde bu kısım otomatik olarak açık bulunmaktadır. Instagram üzerinde bulunan bu özellik pek çok kişinin çevrimiçi olduğunu göstermekte olduğundan dolayı pek çok kişi bunu engellemek ister. Bazı basit adımlar ile birlikte bu özelliği devre dışı bırakmak mümkün olmaktadır.

Bu adımlar;

  • Mobil cihaz üzerinde Instagram uygulamasına girilmesi gerekir.
  • Ana ekran üzerinde yer alan köşedeki profil simgesine giriş yapınız.
  • Karşınıza çıkan köşede yer alan üç çizgili menüye giriş yapınız.
  • Ayarlar menüsüne giriş yapın.
  • Karşınıza gizlilik seçeneği çıkacaktır, giriniz.
  • Mevcut seçenekler içerisinde hareket durumunu belirleyin.
  • Hareket durumunu çevrimiçi olmaması için devre dışı bırakın, işlem bu kadar sürecektir.

Eğer bilgisayar üzerinden kapanacak ise;

  • Tarayıcı üzerinden Instagram hesabınıza giriniz.
  • Profil resminin üzerinde yer alan ayarlar kategorisine giriniz.
  • Sağ köşede yer alan gizlilik ve güvenlik seçeneğini seçiniz.
  • Burada bulunan hareket durumu içerisinde yer alan kutucuktan işareti kaldırarak kendinizi çevrimdışı yapabilirsiniz. Adımlar bu kadar olup oldukça basit bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Instagram Çevrim İçi Kim Görür?

Instagram içerisinde yer alan Instagram çevrimiçi özelliği herkese açık olarak değildir. Bu durumunuzu sadece Instagram üzerinde takip ettiğiniz ve mesaj yolladığınız kişiler kolaylıkla görebilmektedir. Aynı zamanda mevcut hesabınıza açık bir hesap ise yine de takip etmediğiniz kişiler aktif olduğunuz zamanı göremez.

Kişiler Instagram uygulamasını güncellemediğinde de bu özellikten yararlanamaz. Sadece güncel uygulamalar içerisinde bu durum söz konusu olmaktadır. Instagram son görülme kapatma işleminin oldukça kolay olduğundan bahsettik. Genellikle bu özelliğe karşı tepki oluşmasından dolayı kullanıcılar bu özelliği kapatır. Özellik kapatıldığı takdirde herhangi bir şekilde diğer kullanıcılara bilgi gitmez. Mesajlaştığınız kişide özellik kapalı olduğu zaman çevrimiçi yazmamasından bu durumu anlayabilecektir.

3 Dakika Önce